Historia
 

Alkunsa FinnPEZ sai suomalaisen PEZ-keräilijäfoorumin uumenista, jossa Suomen pieni, mutta sitäkin innokkaampi PEZ-keräilijäjoukko alkoi vuonna 2006 vähitellen löytää toisiaan ja järjestäytyä. Lisääntynyt kanssakäyminen synnytti vähitellen halun sille, että olisi kiva liittää kasvot nimimerkkeihin ja tavata joukolla yhteisen harrastuksen ympärillä. Järjestelypoppoon pienen 'alkuyskinnän' jälkeen pistettiin hihat heilumaan keväällä 2007, ensimmäisen suomalaisen PEZ-tapaamisen järjestämiseksi. Ja näin se sitten syntyi. Ensimmäinen suomalainen PEZ-keräilijätapaaminen järjestettiin Tampereella 17.3.2007!

PEZin 80-vuotisjuhlavuotena (2007) oli hienoa huomata, että rakas harrastuksemme, ja PEZ ylipäänsä, saivat runsaasti huomiota tiedotusvälineissä. Mediahuomion lisäksi on ollut vielä paljon hienompaa huomata, että keräilijäjoukkomme on Suomessa selvästi kasvanut nopeasti, mikä on todella hienoa! Konkreettisesti tämä näkyi vuoden 2008 keräilijätapaamisessa 15.3.2008, jolloin
osallistujamäärä oli edellisestä vuodesta kolminkertaistunut ja paikalla oli 32 osallistujaa, jotka hallinnoivat 15 erillistä PEZ-kokoelmaa. Samat luvut saatiin hienosti säilytettyä myös vuonna 2009.

2010 ja 2011 teimme jälleen uudet osallistujaennätykset, kun suureksi iloksemme Tampereelle neljänteen FinnPEZiin saapui peräti 46 PEZ-henkistä ihmistä, joiden joukossa kaiken kaikkiaan 17 erillistä kokoelmaa ja viidennessä juhla-FinnPEZissä ilmoittautuneina oli 18 kokoelman omistajaa ja 47 osallistujaa kaiken kaikkiaan! Viime vuosina osallistujamäärä on siis vakiintunut reiluun 45 osallistujaan ja on ollut mukava huomata, että tapahtuman ovat yhtä innokkaina löytäneet niin me vanhat keräilijäjäärät kuin uudet tulokkaatkin. Vuodesta 2010 eteenpäin mukana on ollut myös kansainvälisiä osallistujia Euroopan eri nurkilta (Ruotsi, Norja, Sveitsi, Slovenia, Itävalta, Espanja) ja 2013 ensimmäinen vieras myös Atlantin toiselta puolelta, kun amerikkalainen keräilijä osallistui tapahtumaamme.

Vuonna 2014 tapahtuma siirtyi Helsinkiin ja toivoimmekin uutta kävijäennätystä, mikä sitten onneksemme kävikin toteen. Vuoden 2014 FinnPEZiin ilmoittautui 75 henkilöä (paikalla 70) ja nämä luvut tekivätkin tapahtumastamme suurimman eurooppalaisen PEZ-tapahtuman koskaan! Hienoa hienoa ja kiitos siitä teille kaikille paikalla olleille. Iloksemme mukana oli myös ennätysmäärä uusia suomalaisia PEZ-kasvoja.

Odotamme innolla vuoden 2015 ja vuoden 2016 tapahtumia. Nyt tiedämme jo, että saamme vuonna 2015 lisätä listaan myös uuden osallistujamaan, kun ensimmäinen virolainen PEZ-keräilijä saapuu paikalle. Vuoden 2016 suhteen meillä on puolestaan suuria suunnitelmia ja suuria odotuksia, sillä vuonna 2016 FinnPEZ juhlii kymmennettä tapahtumaansa!


Jos etsit FinnPEZ-tapahtuman historian sijaan tietoja PEZ-karkkiannostelijoiden historiasta niin katso lisätietoa täältä.

 


Website and logo design by FinnPEZ 2007-2018
Logo and PEZ © & TM by PEZ AG. Usage of ”FinnPEZ” by courtesy of PEZ AG