Päiväkirja
 


Andreas resberättelse, FinnPEZ 2014      


Fredag 2014-04-11

Sju stycken förväntansfulla resenärer möttes upp på Viking Lines terminal i Stockholm strax efter klockan 15. Reseledare Lindell hälsade alla välkomna och man kunde känna förväntan i luften när hyttnycklarna delades ut.

Innan den brasilianska buffén hann vi plundra taxfree-shopen på allt
PEZ-relaterat ;)

Kvällen avslutades med flertalet öl och Jägermeister till tonerna av en trubadur.
Lördag 2014-04-12

-'Är det någon som sett Anders?'
-'Nej, jag kanske ska knacka på hans hyttdörr?'

En lätt yrvaken Anders öppnade och kunde snabbt konstatera att han hade lyckats ställa väckarklockan, men på fel veckodag. Men med en imponerande slutspurt lyckades han, mot alla odds, även äta en bit frukost.

Nu var alla uppe i varv. Vi trängde oss av båten som knappt hunnit fälla ut landgången och ilade iväg till en taxi. Taxichauffören lyckades, med en Tetrismästares förmåga, packa in oss och vårt bagage.

Väl framme på hotellet möttes vi av glada arrangörer och medsamlare. Nu var vi framme!

Välkomsttal, överraskande prisutdelning, individuella presentationer och avtäckning av årets dispenser, 'THE DUCK'. Tror att vi fortfarande var i chock när skynkena lyftes av.

Timmarna flög fram när vi köpte, sålde, bytte och diskuterade pez. Tyvärr inga större framgångar på Lotto detta år, men jag fick med mig en SpongeBoB Gigant XXL i alla fall. En grymt svår frågesport och en omöjlig 'gissa godis i en burk' gjorde att jag gick vinstlös även där.

Kvällen spenderades med ett gäng glada samlare på restaurang. 'Det som händer i Helsingfors, stannar i Helsingfors......'
Söndag 2014-04-13

Regn, regn och åter regn. Lite pezhunting hann jag med iaf innan det var dags att bege sig till terminalen för avfärd. Ett trött gäng svenska samlare orkade knappt äta sig genom buffén innan det var dags att sova.
Måndag 2014-04-14

Pigga och utvilade vaknade vi på svenskt vatten. Några timmar senare påbörjade vi våra hemfärder med drömmar om FinnPEZ2015./Andreas 'Collbasen' Lindell


 


Website and logo design by FinnPEZ 2007-2021
Logo and PEZ © & TM by PEZ AG. Usage of ”FinnPEZ” by courtesy of PEZ AG