Päiväkirja
 

Yhdeksäs FinnPEZ 16.5.2015

Milloin
Suomen yhdeksäs PEZ-keräilijätapaaminen, FinnPEZ 2015, järjestetään viime vuoden tapaan Helsingissä. Yksipäiväinen perheorientoitunut keräilijätapahtumamme järjestetään lauantaina 16.5.2015 klo 11-18 Park Hotel Käpylässä, Helsingissä.

Tapahtumaan osallistuminen vaatii ilmoittautumisen ennakkoon.


Mitä
Tapahtuman tavoitteena on kerätä yhteen mahdollisimman monta PEZ-keräilijää ja PEZeistä innostunutta pitämään hauskaa PEZien ympärillä. Pidetään hauskaa vanhojen tuttujen kesken ja tehdään tuttavuutta uusien kasvojen kanssa. Herätetään eloon foorumien, huutokauppojen ja sähköpostien nimet. Keskustellaan kaikesta PEZeihin liittyvästä. Vaihdellaan, myydään ja ostellaan sekä etsitään niitä puuttuvia kappaleita. Iso osa tapahtumaa on myös ehdottomasti niiden omien kokoelman aarteiden esitteleminen - olet sitten aloitteleva keräilijä tai veteraani - kokoelman helmet mukaan. Jokaisen kokoelmasta niitä omia helmiä kuitenkin löytyy. Tapahtuma itsessään on mukava ja rento niin kuin myös kaikki keräilijät tukijoukkoineen. Rentoa PEZeilyä ilman puristusta.Ilmoittautuminen
FinnPEZ 2015 -tapahtuman ilmoittautuminen on SULKEUTUNUT!

Kuten aiempinakin vuosina:
Tapahtumaan osallistuminen vaatii ilmoittautumisen ennakkoon.

Viimeinen täyteen tuotekassiin oikeuttava ilmoittautumispäivä on torstai 30.4.2015! Ilmoittautuminen tämän päivämäärän jälkeenkin on edelleen täysin mahdollista, mutta silloin emme pysty enää takaamaan ilmoittautujalle ja seuralaisille tapahtumaan liittyviä oheistuotteita. Näin ollen kannattaa ilmoittautua ajoissa.Osallistumismaksu
Vuoden 2015 osallistumismaksut ovat:

Talouden ensimmäinen osallistuja (pääkeräilijä):

 • 58 €
Saman talouden muut osallistujat:
 • 0-6 vuotiaat 0 €
 • 7-12 vuotiaat 8 €
 • 13 vuotiaat ja vanhemmat 15 €

Pääkeräilijän osallistumismaksu tarjoaa mm.:
lounaan, runsaasti PEZ-tavaraa sisältävän tuotekassin, FinnPEZ-tarroja, t-paidan, yms.

Talouden muiden osallistujien maksu kattaa lounaan ja t-paidan.

Lisäksi kaikkien osallistujien maksuilla katetaan tapahtuman yleisiä kustannuksia sekä tilavuokraa. Ja kuten tarkkasilmäiset huomasivatkin niin hintaan sisältyy tänäkin vuonna lounas.

Osallistumismaksu tulee olla maksettuna 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Jos toivot joustoa maksuaikatauluun niin otathan yhteyttä ja sovitaan sinulle paremmin sopiva vaihtoehto.


Ohjelmassa mm:

 • PEZ-pelejä ja -kilpailuja
 • Tänä vuonna jälleen mukana suosittu Pimp My PEZ -kilpailu (ks. alla)
 • Vaihtokauppaa ja uusien PEZien hankintoja
 • Oman kokoelman helmien esittelyä
 • Mukavaa seuraa ja kotoinen tunnelma
 • Lounas
 • yms.


"Pimp my PEZ - Tuunaa PEZ" -kilpailu
Ohjelmistoon palaa tänä vuonna jälleen suosittu Pimp my PEZ - Tuunaa PEZ -kilpailu. Ideana on, että halukkaat kilpailuun osallistujat tuunaavat kotonaan ennen tapahtumaa oman fantasia-PEZinsä, jonka sitten tuovat mukanaan Helsinkiin tapahtumapäivänä. Tapahtumassa tuunatut PEZit ovat esillä ja kaikki FinnPEZiin osallistuvat äänestävät mielestään parhaimman näköistä. Eniten ääniä saaneen tuunatun PEZin tekijä palkitaan hyvällä palkinnolla.

Sääntönä kisassa on ainoastaan se, että tuunatussa PEZissä tulee olla PEZ-karkkiannostelijan jalka, jotta se on PEZiksi tunnistettavissa. Itse PEZin materiaalit saavat olla mitä vaan, joten vain mielikuvitus on rajana.

Mikä on se coolin näköinen PEZ-karkkiannostelija, minkä olet aina halunnut nähdä? Nyt voit tehdä sen itse!

Tältä näyttivät aiemmat voittajat. Vasemmalla vuoden 2011 voittaja - Postimies Pate (Postman Pat) ja oikealla vuoden 2013 voittaja Flash

    


Kids Club
FinnPEZissä on jälleen mukana suosittu, kaikille 0-12 vuotiaille lapsille tarkoitettu FinnPEZ Kids Club, joka käytännössä on kuin oma PEZ-tapahtumansa lapsille FinnPEZin sisällä. Jokainen FinnPEZiin osallistuva lapsi pääsee halutessaan osallistumaan Kids Clubin toimintaan päivän aikana mukavien ohjaajien seurassa. Ohjelmassa on erilaisia pelejä ja kilpailuja, joissa lapsille on tarjolla palkintoja, sekä kaikkea muuta hauskaa. Jokainen Kids Clubilainen saa myös oman yllätyskassin.


Mitä mukaan
PEZ-mielen lisäksi mukaan kannattaa ottaa:
- oman kokoelman PEZ-aarteita muiden ihailtavaksi
- kuvia ja tietoja omasta kokoelmasta yms.
- omia vaihdettavia ja myytäviä PEZejä
- PEZ-kirjallisuutta ja artikkeleita muiden tutkittavaksi
- mitä vaan PEZeihin liittyvää, minkä haluat jakaa muiden keräilijöiden kanssa - ja jos mielessä on mitä tahansa aiheeseen liittyvää niin on hyvin todennäköistä, että joku paikalla olijoista osaa kysymykseen vastata tai ainakin arvella vastausta - ja tietysti rento ja utelias PEZ-mieli :)


Tapahtumapaikka
Tapahtuman järjestämispaikka on tänä vuonna Park Hotel Käpylä Helsingissä. Viihtyisä hotelli sijaitsee Käpylän kaupunginosassa ja on vanhemmille PEZ-keräilijöille tuttu Kauppaneuvos Paukun saunapaikkana :). Lisätietoja hotellille saapumisesta yms. päivitetään tälle sivulle myöhemmin.


Majoitus
Kuten aiempinakin vuosina, niin myös tänä vuonna, me järjestäjät yövymme tapahtumapaikkana olevassa hotellissa. Jo muutamina edellisinä vuosina olemme saaneet onneksi seuraksemme myös muita FinnPEZ-osallistujia ja toivoisimmekin, että tämä tapa yleistyisi entisestään FinnPEZiin osallistujien keskuudessa. Joten ei muuta kuin mukaan majoittumaan. Aiempien vuosien tapaan on tarkoitus virallisen FinnPEZin jälkeen jatkaa iltaa epävirallisella K18-illanistujaisella.

Hotellista on siis varattu käyttöömme huonekiintiö sekä pe-la, la-su öiltä, joten jos olette kiinnostuneita majoittumaan hotellissa niin ottakaa yhteyttä meihin päin ja kerromme tarkemmin miten pääset huonekiintiöön käsiksi jne.

HUOM! Joudumme luovuttamaan/vapauttamaan huonekiintiömme hotellista 5 viikkoa ennen tapahtumaa 11.4.2015. Näin ollen jos olet majoittumassa hotelliin tapahtuman ajaksi (kuten kuin tietysti toivomme) niin varaathan huoneesi ajoissa. Näin varmistat huoneen saannin.

 


Website and logo design by FinnPEZ 2007-2021
Logo and PEZ © & TM by PEZ AG. Usage of ”FinnPEZ” by courtesy of PEZ AG