Päiväkirja - 17.3.2007
 

Ensimmäinen FinnPEZ-tapaaminen Tampereella

Oli synkkä ja myrskyinen yö... eikun siis... Oli loistava keväinen iltapäivä Tampereella, Hotelli Scandic Tampere Cityn Pyynikki-kabinetissa. Paikalla reilut kymmenkunta asialle vihkiytynyttä pezeilijää. Osa saapunut paikalle itsekseen, osa perheen kanssa ja jotkut jopa kynän ja kamerankin kanssa.

Järjestelijäpoppoo (Kari, Markku ja Pirkka) olivat toipuneet aamuviiden, -kuuden herätyksistään ja kukin tahoiltaan sukkuloinut pez-mobiileillaan paikalle n. klo 09:00 mennessä. Ensin pientä tilan järjestelyä pöytien ja muiden suhteen. Sitten maahantuojan sponsoroimien runsaiden kassien ja palkintojen kasaamista ja sen jälkeen omien pöytien rakentamisen kimppuun. Eikä aikaakaan, kun kello olikin jo liki puoltapäivää ja H-hetkeä ja ensimmäiset osallistujat ehtivät paikalle, Pipsan johdolla, luomaan tapahtuman.

Moni meistä oli ottanut mukaan omia helmiään ja runsaasti kaapin perälle (tai autotalliin ;)) unohtuneita vaihtoPEZejä ja muuta kauppatavaraa. Lukuisia todella hienoja PEZejä, joita ei aiemmin ollut päässyt livenä näkemään ja lätkäkassikaupalla enemmin ja vähemmin aikaa nähneitä vaihtokappaleita. Jotenkin olotila oli allekirjoittaneella kuin ensimmäisessä PEZ-taivaassa :). Oli myös hienoa nähdä erilaisia artikkeleita ja kirjoja, tosin artikkeleihin täytyy paneutua paremmin vaikkapa ensi tapaamisessa.

Kun olimme saaneet suurimman osan joukosta kasaan ja PEZejä pursuavat pöydät koottua, oli esittäytymisen aika. Jokainen kertoi oman PEZ-taipaleensa virstanpylväistä. Oli hienoa kuulla millaisista tarinoista kenenkin keräily ja kokoelma koostui; oli amerikkalaisten poliisien lähettämiä isoja PEZ-paketteja - Star Wars -keräilyn ajautumista väärille PEZ-raiteille - vanhain tavarain päiviltä löytyneen lippispäisen PEZ-pojan tuottamaa mielihyvää - 1950-luvun alun Ameriikan paketteja - yms. PEZit heräsivät jokaisessa tarinassa henkiin ja kokoelmat saivat historian. Esittelyjen lisäksi Kari kertoi vielä lisää Linzin tapaamisesta.

Esittelyiden jälkeen siirryttiin lounastelemaan hotellin ravintolan kabinettiin. Pizza oli erinomaista ja Fosters parempaa kuin Lapin Kulta. Lounaan jälkeen täydentyi joukkomme entisestään kahdella keräilijällä, joista toinen joukon nuorin. Samalla aloitettiin 'hoppaaminen' pöydästä toiseen, helmiä ihaillen, vaihtureita ja ostettavaa etsien. Ja paljon tuntuikin pöydillä olevan annettavaa keräilijälle kuin keräilijälle. Moni PEZ-hahmo vaihtoi omistajaa.

Loppuiltapäivä jatkui 'hoppaillen', bingoa ja 'meksikolaista hiirtä' pelaillen ja jutustellen. Pyöripä taustalla myös PEZ Universe -DVD. Ja viimeinenkin ilmoittautuneista ehti töiden jälkeen paikalle. Maahantuojan lahjoittamat komeat pelipalkinnot saivat 'Kuola Lumpurin' (erästä keräiljää lainatakseni) valumaan ja varsinkin 'meksikolaista hiirtä' pelattaessa kävi kisatunnelma kuumana. Jaa, että mikä on tuo 'meksikolainen hiiri' - no eikö nimi sen jo kerro; pöydälle laitetaan pystyyn 5 Speedy Gonzales -pezhahmoa, ja sitten kilpailjat vuorollaan koettavat heittää hiiret nurin n. 1,5-2,0 metrin päästä käyttäen mini-pez-karkkiannostelijoiden karkkipötköjä heittoaseinaan. :)

Aika riensi kuin siivillä ja ei aikaakaan, kun kello löi kuutta. Oli vielä vaihdot ja kaupat pahasti kesken, mutta minkäs teet. Hyvässä seurassa ja mielenkiintoisten asioiden kimpussa aika häviää. Virallisen osuuden jälkeen osa joukosta kokoontui vielä yhteen, jolloin virisi myös idea syksyisestä FinnPEZ-risteilystä ja tietysti keskustelua varsinaisen keväisen tapaamisen tulevaisuudesta. Ilta päättyi lopulta mainioiden Plevnan makkarapannun ja Aleksanterin maksapihvin, Plevnan omien oluiden: (huom! ei kaljojen :)) Plevnan vaalean Pilsin, Tähti III:n ja Savuolut Jamesin kautta Manse-pubin karaokeen.


Mukavaa oli aamusta iltaan. Kiitoksia mukavat, miellyttävät ja huumorintajuiset kanssakeräilijät. Oli ehdottoman hauskaa.

Jos meistä järjestäjistä on kiinni, niin ensi vuonna uudestaan :)


~Pirkka 24.3.2007~


p.s. vaikka kuinka vaisusti yritettiin olla ;), niin jälkeen päin sekä Aamulehti, Ylen Aamu-tv kuin YleX-radiokanavakin kokoontumisemme noteerasi. Kiitokset Aamulehden positiivisesta, hyvin kirjoitetusta ja kuvatusta artikkelista Antti ja Ossi! 


Website and logo design by FinnPEZ 2007-2021
Logo and PEZ © & TM by PEZ AG. Usage of ”FinnPEZ” by courtesy of PEZ AG