Päiväkirja
 

Kymmenes FinnPEZ 18.-21.5.2016

Päätapahtuma aiempien vuosien tapaan
jälleen lauantaina eli 21.5.2016

 Milloin 
Suomen kymmenes PEZ-keräilijätapaaminen, FinnPEZ 2016, järjestetään Helsingissä Park Hotel Käpylässä 18.-21.5.2016. Päätapahtuma on aiempien vuosien tapaan lauantaina eli 21.5.2016 klo 11:00 - 18:30. Aiempina päivinä on juhlavuoden kunniaksi erilaista ohjelmaa pääkaupunkiseudulla. Katso tarkempi ohjelma alta.

Tapahtumaan osallistuminen vaatii ilmoittautumisen ennakkoon.
 Mitä 
Suomalainen PEZ-keräilijätapahtuma FinnPEZ juhlii todellakin ensi vuonna jo kymmenettä tapahtumaansa! Aika kuluu nopeasti kun on hauskaa PEZien kanssa :)

Olemme innoissamme voidessamme järjestää jo kymmenennen kerran iloista ja rentoa PEZ-tapahtumaa meille kaikille PEZ-keräilijöille. Olemme vanhin eurooppalainen yhtäjaksoisesti järjestetty PEZ-tapahtuma ja osallistujamäärällisestikin viime vuosina suurin. Tapahtuman tavoitteena on alunperin ollut kerätä yhteen mahdollisimman monta suomalaista PEZ-keräilijää ja PEZeistä innostunutta pitämään hauskaa PEZien ympärillä. Ja vaikka nykyisin olemmekin kansainvälinen tapahtuma ei tämä perusidea suomalaisten PEZ-keräilijöiden yhteen kokoontumisesta ole ajan saatossa laimentunut yhtään - päin vastoin - on hienoa tarjota mahdollisuus meille kaikille suomalaisille PEZ-ihmisille tapaamiseen kasvotusten edes kerran vuodessa - tapaamme aivan liian harvoin. Näin juhlavuoden kunniaksi toivommekin, että kaikki entiset FinnPEZ-kävijät kuin myös uudet PEZ-keräilijät löytäisivät tiensä paikalle juhlimaan tätä merkkipaalua kanssamme.

Pidetään hauskaa vanhojen tuttujen kesken ja tehdään tuttavuutta uusien kasvojen kanssa. Herätetään eloon foorumien, huutokauppojen ja sähköpostien nimet. Keskustellaan kaikesta PEZeihin liittyvästä. Vaihdellaan, myydään ja ostellaan sekä etsitään niitä puuttuvia kappaleita. Iso osa tapahtumaa on myös ehdottomasti niiden omien kokoelman aarteiden esitteleminen - olet sitten aloitteleva keräilijä tai veteraani - kokoelman helmet mukaan. Jokaisen kokoelmasta niitä omia helmiä kuitenkin löytyy. Tapahtuma itsessään on mukava ja rento niin kuin myös kaikki keräilijät tukijoukkoineen. Rentoa PEZeilyä ilman puristusta.Tapahtumaa varten on tehty oma PEZ-karkkiannostelija
PEZ International on jälleen suureksi kiitokseksemme tehnyt FinnPEZ:ille oman FinnPEZ-annostelijan. Näitä annostelijoita on tehty vain rajallinen määrä ja vain meitä varten. PEZ-annostelija julkaistaan FinnPEZin päätapahtumassa lauantaina 21.5.2016. Jokaisen FinnPEZ-tapahtumaan vuonna 2016 osallistuvan pääkeräilijän osallistumismaksuun sisältyy yksi tällainen harvinainen PEZ! (yksi PEZ per talous / perhe). Muuta kautta tätä PEZiä ei saa, joten tilaisuus on todella ainutlaatuinen. Yksi syy lisää tulla pitämään hauskaa FinnPEZiin! Piste iin päälle. Ohjelma 
KESKIVIIKKO 18.5.2016
Saapumispäivä. Vieraat saapuvat. Tärkeimpänä ohjelmana muiden PEZ-keräilijöihin tutustuminen ja hauskanpitoon valmistautuminen. Ei virallista ohjelmaa. FinnPEZin järjestäjät ovat paikalla hotellilla.

TORSTAI 19.5.2016
Nähtävyyspäivä. Koko päivän aikana tarjolla 3-4 eri vaihtoehtoa erilaisista kierroksista pääkaupunkiseudulla. Osa alkaa aamupalan jälkeen, osa lounasaikaan jne. Etsitään päivän aikana erilaisia lähestymiskulmia Helsinkiin ja ympäristöön. Nähtävyyksiin tutustumista, shoppailua, PEZ-metsästystä, jne. Ja tietysti tutustumista ja ajan viettämistä muiden PEZ-keräilijöiden kanssa.

Ohjelma tarkentuu myöhemmin talvella hintoineen

Torstaina ohjelmassa myös PEZ-kilpailu, jossa hyvät palkinnot.

PERJANTAI 20.5.2016
Virallinen ohjelma alkaa klo 15:00, jolloin lähdemme tutustumaan PEZ-näyttelyyn lelumuseoon näyttelykeskuksessa. Samalla voimme tutustua myös muihin museoihin keskuksessa. Hotellille paluun jälkeen PEZ-väen illallinen hotellilla klo 19:00. Illallisen jälkeen avataan FinnPEZ Lounge, jossa voimme viettää vapaamuotoista iltaa seurustellen iloisessa seurassa. Tarjolla pientä naposteltavaa (sisältyy lauantain päätapahtuman ilmoittautumismaksuun). Jos olet varannut pöydän lauantain päätapahtumasta niin sinulla on loungessa chillailun lisäksi mahdollista laittaa pöytäsi kuntoon jo perjantai-iltana, jos näin haluat. Varsinainen myynti- ja vaihtopäivä on aiempien vuosien tapaan lauantai.

Perjantaina ohjelmassa myös PEZ-kilpailu, jossa hyvät palkinnot.

LAUANTAI 21.5.2016 - FINNPEZ 2016 PÄÄTAPAHTUMA
FinnPEZin päätapahtuma klo 11:00 - 18:30. Ohjelmassa mm.

 • PEZ-pelejä ja -kilpailuja
 • FinnPEZin oman PEZ-annostelijan julkistaminen
 • Tänä vuonna jälleen mukana suosittu Pimp My PEZ -kilpailu (ks. alla)
 • Vaihtokauppaa ja uusien PEZien hankintoja
 • Oman kokoelman helmien esittelyä
 • Mukavaa seuraa ja kotoinen tunnelma
 • Lounas
 • yms.
Päätapahtuman päättymisen jälkeen pieni n. puolentoista tunnin virkistäytymistauko, jonka jälkeen lähtö ravintolaan ikimuistettaviin FinnPEZ 2016 iltabileisiin. Paikka lähellä hotellia, ruokailuosuuteen voivat osallistua myös lapset. Ruokailun jälkeen loppuilta K18. Ilmoittautuminen 
FinnPEZ 2016 -tapahtuman ilmoittautuminen on nyt SULKEUTUNUT.
Jos myöhästyit ilmoittautumisesta, mutta haluaisit silti vielä osallistua vuoden 2016 FinnPEZiin niin ota meihin yhteyttä sähköpostitse.

Kuten aiempinakin vuosina:
Tapahtumaan osallistuminen vaatii ilmoittautumisen ennakkoon. Tapahtuma ei ole avoinna yleisölle tapahtumapäivänä vaan ainoastaan ennakkoon ilmoittautuneet voivat osallistua. Osallistumismaksu 
Vuoden 2016 osallistumismaksut ovat:

Talouden ensimmäinen osallistuja (pääkeräilijä):

 • 70 €
Saman talouden muut osallistujat:
 • 0-6 vuotiaat 0 €
 • 7-12 vuotiaat 8 €
 • 13 vuotiaat ja vanhemmat 18 €

Pääkeräilijän osallistumismaksu sisältää päätapahtumapäivänä lauantaina mm.:
FinnPEZin oman 2016 PEZ-annostelijan, lounaan, runsaasti PEZ-tavaraa sisältävän tuotekassin, FinnPEZ-tarran, t-paidan, yms.

Talouden muiden osallistujien maksu kattaa lounaan ja t-paidan.

Lisäksi kaikille osallistujille on tarjolla lauantaina kahvia, mehua ja keksejä sekä perjantai-iltana paikalla olijoille FinnPEZ Loungessa pientä naposteltavaa. Kaikkien osallistujien maksuilla katetaan myös tapahtuman yleisiä kustannuksia sekä tilavuokraa. Ja kuten tarkkasilmäiset huomasivatkin niin hintaan sisältyy tänäkin vuonna lauantainen lounas kaikille osallistujille.

Osallistumismaksu tulee olla maksettuna 3 viikkoa ennen tapahtumaa.

Huom! Yllä olevat osallistumismaksut kattavat vain lauantain päätapahtuman kustannukset.


 "Pimp my PEZ - Tuunaa PEZ" -kilpailu 
Ohjelmassa mukana jälleen FinnPEZin suosituin kilpailu: Pimp my PEZ - Tuunaa PEZ -kilpailu. Ideana on, että halukkaat kilpailuun osallistujat tuunaavat kotonaan ennen tapahtumaa oman fantasia-PEZinsä, jonka sitten tuovat mukanaan Helsinkiin tapahtumapäivänä. Tapahtumassa tuunatut PEZit ovat esillä ja kaikki FinnPEZiin osallistuvat äänestävät mielestään parhaimman näköistä. Eniten ääniä saaneen tuunatun PEZin tekijä palkitaan hyvällä palkinnolla. Ja kuten aiemminkin palkinto on oikeasti hyvä!

Sääntönä kisassa on ainoastaan se, että tuunatussa PEZissä tulee olla PEZ-karkkiannostelijan jalka, jotta se on PEZiksi tunnistettavissa. Itse PEZin materiaalit saavat olla mitä vaan, joten vain mielikuvitus on rajana.

Mikä on se coolin näköinen PEZ-karkkiannostelija, minkä olet aina halunnut nähdä? Nyt voit tehdä sen itse!

Tältä näyttivät aiemmat voittajat. Vasemmalla vuoden 2011 voittaja - Postimies Pate (Postman Pat), keskellä vuoden 2013 voittaja Flash ja oikealle vuoden 2015 voittaja Punkkari Puh

        


 Kids Club 
FinnPEZissä on jälleen mukana suosittu, kaikille 3-12 vuotiaille lapsille tarkoitettu FinnPEZ Kids Club, joka käytännössä on kuin oma PEZ-tapahtumansa lapsille FinnPEZin sisällä. Jokainen FinnPEZiin osallistuva lapsi pääsee halutessaan osallistumaan Kids Clubin toimintaan päivän aikana mukavien ohjaajien seurassa. Ohjelmassa on erilaisia pelejä ja kilpailuja, joissa lapsille on tarjolla palkintoja, sekä kaikkea muuta hauskaa. Jokainen Kids Clubilainen saa myös oman yllätyskassin.


 Mitä mukaan 
PEZ-mielen lisäksi mukaan kannattaa ottaa:
- oman kokoelman PEZ-aarteita muiden ihailtavaksi
- kuvia ja tietoja omasta kokoelmasta yms.
- omia vaihdettavia ja myytäviä PEZejä
- PEZ-kirjallisuutta ja artikkeleita muiden tutkittavaksi
- mitä vaan PEZeihin liittyvää, minkä haluat jakaa muiden keräilijöiden kanssa - ja jos mielessä on mitä tahansa aiheeseen liittyvää niin on hyvin todennäköistä, että joku paikalla olijoista osaa kysymykseen vastata tai ainakin arvella vastausta - ja tietysti rento ja utelias PEZ-mieli :)


 Tapahtumapaikka 
Tapahtuman järjestämispaikka on tänä vuonna Park Hotel Käpylä Helsingissä. Viihtyisä hotelli sijaitsee Käpylän kaupunginosassa ja on vanhemmille PEZ-keräilijöille tuttu Kauppaneuvos Paukun saunapaikkana :).

 


Website and logo design by FinnPEZ 2007-2021
Logo and PEZ © & TM by PEZ AG. Usage of ”FinnPEZ” by courtesy of PEZ AG